Quinoasallad med bondbönor, rödkål och apelsin
Portioner
10
Ingredienser
800 g Vit quinoa
250 g Bondbönor, skalade. Kokta i saltat vatten.
2 st Apelsiner
600 g Rödkål
60 g Solrosfrö
2 dl Mild olja
1 Vitlöksklyfta
¾ dl Citronsaft samt lite zest
2 msk Honung
Salt och peppar
Instruktioner
- Ta fram en stor gryta. Skölj quinoan, Koka upp med saltat vatten. Koka varsamt quinoan tills de är klara. Sila av. Låt svalna.
- Ta fram en stor gryta. Skölj bonbönorna, Koka upp rikligt med saltat vatten. Koka varsamt bondbönorna tills de är klara. Sila av. Låt svalna.
- Strimla rödkålen tunt. Vänd ner den med quionan.
- Skär apelsinen så att de vita hinnorna inte kommer med och blanda med rödkålen och quinoan.
- Rosta solrosfröna. Strössla med lite havssalt.
- Skala vitlöken, hacka fint. Blanda citronsaft, zest och olivoljan med vitlök och honung. Smaka av med salt och peppar.
- Vid servering. Vänd allt med dressingen. Strössla ut solrosfröna över salladen och servera.