Tillbehör

Morot- och åkerbönhummus

Morot- och åkerbönhummus

Morot- och åkerbönhummus

Personer

10

Perfekt att på smörgåsen istället för smör. Funkar även att dippa till diverse smårätter.

Ingredienser

  • 300 g morot, kokade möra

  • 300 g kokta bondbönor (kallas även åkerbönor)

  • 20 g tahini (går att utesluta då sesam är en allergen och inte hanteras i alla skolkök)

  • 3 dl naturell rapsolja eller kokvatten från bönorna

  • salt och peppar

Instruktioner

  • Skölj bondbönorna. Skala morötter och dela i mindre bitar. Koka bönorna och morötterna separat i saltat vatten. Häll av och kassera vattnet.
  • Mixa bondbönorna med morötter tillsammans med tahini och olja eller kokspad till en len kräm och smaka av med salt och peppar. Justera eventuellt konsistensen med vatten. Variera genom att smaksätta med kryddor eller byt ut moroten mot andra grönsaker.

To top