Tillbehör

Hummus på rödbeta och gråärt

Hummus på rödbeta och gråärt

Hummus på rödbeta och gråärt

Personer

10 beroende på servering

Denna variant är toppen att börja dagen med eller som tillbehör på en buffé. Servera på rågbröd, toppa med lite rostade solrosfrö eller pumpafrö och rödbetsgroddar.

Ingredienser

  • 300 g rödbeta, rostad eller kokt

  • 300 g gråärt. Kokad enligt anvisningar.

  • 2 st krossade vitlöksklyftor

  • 3 msk rödbetspulver, kan uteslutas men ger finare färg

  • 5-6 dl kokspad från gråärtan

  • 0,5 msk spiskummin

  • 1 msk citronjuice

  • salt

Instruktioner

  • Skala rödbetan. Sätt ugnen på 180 grader. Dela rödbetan i grova bitar. Krossa vitlöken grovt. Lägg i ugnssäker form. Ringla olivolja och vänd runt. Rosta i ugnen i cirka 40 min tills bitarna har fått färg och rödbetan är mör.
  • Koka gråärt enligt anvisningar tills de är möra.
  • Låt allt svalna. Tillsätt rödbetspulver, spiskummin, salt och citron. Mixa med en handmixer, tillsätt vattnet långsamt under tiden tills den är slät.
  • Smaka av ännu en gång, låt stå och dra och servera rumstempererad. Gott att strö på lite solrosfrön eller rostade sesamfrön.
To top