Stekt bönröra
Portioner
10
Gott att ha i burritos, wraps, smörgåsspread eller som tillbehör till buffér. Variera att göra den med linser eller gråärtor.
Ingredienser
3 vitlöksklyftor
800 g svarta bönor, blötlagda och kokta
2 msk olivolja
2 tsk oregano
1 tsk malen spiskummin
1 tsk malen koriander
1/2 tsk malen peppar, gärna ancho
1-2 msk limejuice
1,5 dl vatten
salt
Instruktioner
- Blötlägg de svarta bönorna över natten i kyl.
- Koka enligt anvisningar och häll sedan av.
- Skala och finhacka vitlöken. Fräs vitlöken mjuk i oljan cirka 5 minuter under omrörning.
- Tillsätt de torra kryddorna och fräs lite till under omrörning.
- Tillsätt de avrunna bönorna i lökfräset. Stek någon minut.
- Tillsätt vatten och stek lite till.
- Mixa lök- och bönfräset grovt med en stavmixer.
- Smaka av med salt.
- Späd med mer vatten om du tycker röran är för tjock.
- Blanda ner limejuice.
- Hacka den färska koriandern, även stjälkarna, och vänd ner i röran.