Recept Tillbehör

Stekt bönröra

Stekt bönröra

Portioner

10

Gott att ha i burritos, wraps, smörgåsspread eller som tillbehör till buffér. Variera att göra den med linser eller gråärtor.

Ingredienser

  • 3 vitlöksklyftor

  • 800 g svarta bönor, blötlagda och kokta

  • 2 msk olivolja

  • 2 tsk oregano

  • 1 tsk malen spiskummin

  • 1 tsk malen koriander

  • 1/2 tsk malen peppar, gärna ancho

  • 1-2 msk limejuice

  • 1,5 dl vatten

  • salt

Instruktioner

  • Blötlägg de svarta bönorna över natten i kyl.
  • Koka enligt anvisningar och häll sedan av.
  • Skala och finhacka vitlöken. Fräs vitlöken mjuk i oljan cirka 5 minuter under omrörning.
  • Tillsätt de torra kryddorna och fräs lite till under omrörning.
  • Tillsätt de avrunna bönorna i lökfräset. Stek någon minut.
  • Tillsätt vatten och stek lite till.
  • Mixa lök- och bönfräset grovt med en stavmixer.
  • Smaka av med salt.
  • Späd med mer vatten om du tycker röran är för tjock.
  • Blanda ner limejuice.
  • Hacka den färska koriandern, även stjälkarna, och vänd ner i röran.
To top