Recept Tillbehör

Romescoröra på linser

Romescoröra på linser

Portioner

15


Detta är en fantastisk röra gjord på paprika, soltorkade tomater, mandel och skånska delikatesslinser. Smakar av medelhavet och passar perfekt till grillmat, pizzatopping eller som spread på din smörgås. Ger cirka 15 portioner.

Ingredienser

  • 3 dl torkade skånska delikatesslinser

  • 4 röda paprikor

  • 19 g mandlar

  • 2 st vitlöksklyfta

  • 150 g soltorkade tomater

  • 1 tsk. rökt paprikapulver

  • ev lite röd chili

  • Saft från 1 citron

  • 1,5 dl olivolja

  • Salt och peppar

Instruktioner

  • Skölj och koka linserna i 20-25 minuter med rikligt lätt saltat vatten. Häll av kokvattnet och ställ linserna åt sidan.
  • Sätt ugnen på grillfunktion.
  • Halvera paprikorna och lägg dem på en bakplåtsklädd plåt med skinnsidan uppåt. Grilla dem tills skinnet nästan är svart, det tar ca 20-30 minuter. Ta ut dem och lägg dem i en fryspåse i 10-15 minuter. Då lossnar skinnet lättare.
  • Under tiden rostas mandeln i en torr panna tills de är gyllene.
  • Ta av skinnet från paprikorna och lägg det i en matberedare tillsammans med de kokta linserna och de övriga ingredienserna - utom olivolja. Mixa allt väl ihop.
  • Tillsätt olivolja långsamt medan du mixar. Håll koll på romescon under tiden, för att se om den ska ha mer eller mindre olja.
  • Smaka av med salt och peppar och justera med citronsaft.
To top