Quinoasallad med bondbönor, blomkål och rostade solrosfrön
Personer
4
Ingredienser
300 g Vit quinoa
100 g Bondbönor, skalade
1 st Blomkål
20 gram Solrosfrö
2 msk Rapsolja
½ klyfta vitlök
Citronsaft samt lite zest
Instruktioner
- Ta fram en stor gryta. Skölj quinoan, Koka upp rikligt med saltat vatten. Koka varsamt quinoan tills den är klar. Sila av. Låt svalna.
- Ta fram en stor gryta. Skölj bondbönorna, Koka upp rikligt med saltat vatten. Koka varsamt bondbönorna tills de är klara. Sila av. Låt svalna.
- Ansa blomkålen och riv den på det grova. Fräs den i en kastrull med rapsolja och vitlök. Justera smaken med salt och citronskal/saft.
- Rosta solrosfröna i en stekpanna. Strössla med lite havssalt.
- Strax innan servering så vänd ner quinoan i kastrullen med blomkål och fräs lätt så den kommer upp i lite temperatur. Lägg upp på fat, strö ut solrosfröna över salladen och servera genast.
- Går att variera med varma kryddor så som curry, spiskummin mm.