Mellanmål/bakverk Recept

Pizzasnurror med linser

Pizzasnurror med linser

Portioner

15

pizzasnurror

Pizzasnurrorna är perfekta till utflykt eller som eftermiddagssnack. De går också bra att frysa in.

Ingredienser

  • Deg:
  • 4 dl ljummet vatten

  • 25 g jäst

  • 2 dl rågmjöl

  • 6,5 dl vetemjöl

  • 1 msk. salt

  • Fyllning:
  • 1½ dl torkade skånska delikatesslinser

  • 1 msk. olja

  • 1 vitlöksklyfta

  • 1 lök

  • 1 paprika

  • 1 tsk oregano

  • 1 tsk basilika

  • 6 msk tomatpuré

  • ½ dl vatten

  • Salt och peppar

  • 150 g riven ost

Instruktioner

  • Pizzadeg:
  • Häll ljummet vatten i en skål och lös upp jästen.
  • Tillsätt först rågmjöl och sedan vetemjöl, lite i taget.
  • Knåda degen väl.
  • Tillsätt saltet och knåda degen ytterligare några minuter.
  • Låt degen jäsa i cirka 1 timme på ett varmt ställe med en ren duk över.
  • Under tiden degen jäser, gör linsfyllningen.
  • Linsfyllning:
  • Skölj och koka linserna i cirka 20 minuter i rikligt med vatten. Häll av vattnet från de kokta linserna och ställ dem åt sidan.
  • Finhacka lök, vitlök och paprika.
  • Hetta upp olja i en stekpanna och fräs först vitlök och lök på medelvärme i några minuter. Tillsätt paprika och linser och stek dem i ytterligare 5 minuter.
  • Tillsätt oregano, basilika, tomatpuré och vatten. Rör ihop fyllningen väl.
  • Smaka av med salt och peppar och ställ fyllningen åt sidan.
  • Montering av pizzasnurror:
  • Vänd ut degen på ett mjölat bord och kavla ut den till en avlång fyrkant med en tjocklek på cirka ½ cm.
  • Fördela linsfyllningen på degen och strö över ost.
  • Rulla ihop degen på den långa sidan som en rulltårta.
  • Skär pizzarullen i cirka 15 snurror.
  • Lägg dem på en bakplåt med bakplåtspapper och låt dem jäsa i 20 minuter med en ren duk över.
  • Värm under tiden ugnen till 200 °C varmluft.
  • Strö ost på pizzasnurrorna och grädda dem i 15-20 minuter.
  • Låt dem svalna på ett galler innan servering.
To top