Pizzasnurror med linser
Portioner
15
pizzasnurrorPizzasnurrorna är perfekta till utflykt eller som eftermiddagssnack. De går också bra att frysa in.
Ingredienser
- Deg:
4 dl ljummet vatten
25 g jäst
2 dl rågmjöl
6,5 dl vetemjöl
1 msk. salt
- Fyllning:
1½ dl torkade skånska delikatesslinser
1 msk. olja
1 vitlöksklyfta
1 lök
1 paprika
1 tsk oregano
1 tsk basilika
6 msk tomatpuré
½ dl vatten
Salt och peppar
150 g riven ost
Instruktioner
- Pizzadeg:
- Häll ljummet vatten i en skål och lös upp jästen.
- Tillsätt först rågmjöl och sedan vetemjöl, lite i taget.
- Knåda degen väl.
- Tillsätt saltet och knåda degen ytterligare några minuter.
- Låt degen jäsa i cirka 1 timme på ett varmt ställe med en ren duk över.
- Under tiden degen jäser, gör linsfyllningen.
- Linsfyllning:
- Skölj och koka linserna i cirka 20 minuter i rikligt med vatten. Häll av vattnet från de kokta linserna och ställ dem åt sidan.
- Finhacka lök, vitlök och paprika.
- Hetta upp olja i en stekpanna och fräs först vitlök och lök på medelvärme i några minuter. Tillsätt paprika och linser och stek dem i ytterligare 5 minuter.
- Tillsätt oregano, basilika, tomatpuré och vatten. Rör ihop fyllningen väl.
- Smaka av med salt och peppar och ställ fyllningen åt sidan.
- Montering av pizzasnurror:
- Vänd ut degen på ett mjölat bord och kavla ut den till en avlång fyrkant med en tjocklek på cirka ½ cm.
- Fördela linsfyllningen på degen och strö över ost.
- Rulla ihop degen på den långa sidan som en rulltårta.
- Skär pizzarullen i cirka 15 snurror.
- Lägg dem på en bakplåt med bakplåtspapper och låt dem jäsa i 20 minuter med en ren duk över.
- Värm under tiden ugnen till 200 °C varmluft.
- Strö ost på pizzasnurrorna och grädda dem i 15-20 minuter.
- Låt dem svalna på ett galler innan servering.