Lunch

Nudelsoppa med svamp, gröna linser, palmkål och miso

Nudelsoppa med svamp, gröna linser, palmkål och miso

Personer

10

I denna soppa får palmkålen sällskap av soja, miso och ingefära. Om du inte får tag i palmkålen kan du använda spenat istället.

Ingredienser

  • 800 g Äggnudlar

  • 240 g Gröna linser

  • 400 g svamp, skivad

  • 25 g Rapsolja

  • 3,2 kg grönsaksbuljong

  • 100 g sojasås

  • 100 g Miso

  • 80 g sesamolja

  • 270 g palmkål

  • 200 g morötter

  • 200 g vårlök

  • 200 g Squash

  • 80 g ingefära

  • 80 g äppelcidervinäger

  • 40 g sesamfrön

  • 80 g mynta, finhackad

Instruktioner

  • Blötlägg äggnudlarna i kallt vatten i minst 30 minuter.
  • Koka de gröna linserna i lättsaltat vatten i 25-30 minuter tills de är mjuka. Sila bort överflödigt vatten.
  • Stek svampen i olja i bredbottnad panna, eller på panna i flera omgångar. Stek inte för mycket svamp åt gången, eftersom de behöver stekas gyllene och krispiga.
  • äll grönsaksfonden och svampen i en kastrull och tillsätt soja, miso och sesamolja och låt koka upp.
  • Strimla palmkål och skiva morötter tunt
  • Tillsätt palmkål och morötter och låt dem koka i ca. 1 minut, så morötterna är krispiga. Tillsätt gröna linser, blötlagda äggnudlar och låt det bli genomvarmt.
  • Finhacka vårlök och strimla squash
  • öre servering, tillsätt vårlök, squash och riven ingefära och smaka av med äppelcidervinäger och salt. Garnera med rostade sesamfrön och mynta.

Notes

  • Rätten innehåller Ägg, Gluten
  • Näring Per portion (603 g)
  • • Energi (kJ)2398,8 kJ
  • • Fett 17,2 g
  • • Kolhydrat 90 g
  • • Protein 22,5 g
  • Klimatavtryck • 2,1 kg CO2 per portion • 3,4 kg CO2 per kg
To top