Nudelsoppa med svamp, gröna linser, palmkål och miso
Personer
10
I denna soppa får palmkålen sällskap av soja, miso och ingefära. Om du inte får tag i palmkålen kan du använda spenat istället.
Ingredienser
800 g Äggnudlar
240 g Gröna linser
400 g svamp, skivad
25 g Rapsolja
3,2 kg grönsaksbuljong
100 g sojasås
100 g Miso
80 g sesamolja
270 g palmkål
200 g morötter
200 g vårlök
200 g Squash
80 g ingefära
80 g äppelcidervinäger
40 g sesamfrön
80 g mynta, finhackad
Instruktioner
- Blötlägg äggnudlarna i kallt vatten i minst 30 minuter.
- Koka de gröna linserna i lättsaltat vatten i 25-30 minuter tills de är mjuka. Sila bort överflödigt vatten.
- Stek svampen i olja i bredbottnad panna, eller på panna i flera omgångar. Stek inte för mycket svamp åt gången, eftersom de behöver stekas gyllene och krispiga.
- äll grönsaksfonden och svampen i en kastrull och tillsätt soja, miso och sesamolja och låt koka upp.
- Strimla palmkål och skiva morötter tunt
- Tillsätt palmkål och morötter och låt dem koka i ca. 1 minut, så morötterna är krispiga. Tillsätt gröna linser, blötlagda äggnudlar och låt det bli genomvarmt.
- Finhacka vårlök och strimla squash
- öre servering, tillsätt vårlök, squash och riven ingefära och smaka av med äppelcidervinäger och salt. Garnera med rostade sesamfrön och mynta.
Notes
- Rätten innehåller Ägg, Gluten
- Näring Per portion (603 g)
- • Energi (kJ)2398,8 kJ
- • Fett 17,2 g
- • Kolhydrat 90 g
- • Protein 22,5 g
- Klimatavtryck • 2,1 kg CO2 per portion • 3,4 kg CO2 per kg