Lunch Recept

Mustig gryta med hokkaidopumpa, broccoli, spenat och Vreta gulärt

Mustig gryta med hokkaidopumpa, broccoli, spenat och Vreta gulärt

Portioner

10


En fyllig och mättande rätt som värmer.

Ingredienser

  • 6 dl torkade vreta gul Ärter

  • 2 hokkaidopumpor

  • 1 dl röd currypasta

  • 6 dl vispgrädde eller kokosmjölk

  • 5 dl vatten

  • 6 msk fisksås

  • Saften från 2 citron

  • 3 msk socker

  • 2 broccoli

  • 200 g spenat

Instruktioner

  • På dagen:
  • Häll av blötläggningsvattnet och koka ärterna i 20-25 minuter i rikligt med lättsaltat vatten. Häll av vattnet.
  • Värm en wokpanna med lite olja. När den är het, fräs currypasta med 1 dl grädde.
  • Tillsätt pumpa och stek i några minuter.
  • Tillsätt resten av grädden tillsammans med fisksås, vatten, citronsaft och socker. Låt det småputtra i 7-8 minuter.
  • Skölj och dela broccolin i mindre buketter och lägg dem i pannan tillsammans med de kokta gula ärterna. Låt det koka i 5-7 minuter.
  • Tillsätt spenat och låt det puttra tills spenaten har sjunkit ihop lite.
  • Smaka av pumpagrytan med fisksås, citronsaft och socker. Servera med naanbröd eller quinoa.
  • Servera med naanbröd eller quinoa.
To top