Mustig gryta med hokkaidopumpa, broccoli, spenat och Vreta gulärt
Portioner
10
En fyllig och mättande rätt som värmer.
Ingredienser
6 dl torkade vreta gul Ärter
2 hokkaidopumpor
1 dl röd currypasta
6 dl vispgrädde eller kokosmjölk
5 dl vatten
6 msk fisksås
Saften från 2 citron
3 msk socker
2 broccoli
200 g spenat
Instruktioner
- På dagen:
- Häll av blötläggningsvattnet och koka ärterna i 20-25 minuter i rikligt med lättsaltat vatten. Häll av vattnet.
- Värm en wokpanna med lite olja. När den är het, fräs currypasta med 1 dl grädde.
- Tillsätt pumpa och stek i några minuter.
- Tillsätt resten av grädden tillsammans med fisksås, vatten, citronsaft och socker. Låt det småputtra i 7-8 minuter.
- Skölj och dela broccolin i mindre buketter och lägg dem i pannan tillsammans med de kokta gula ärterna. Låt det koka i 5-7 minuter.
- Tillsätt spenat och låt det puttra tills spenaten har sjunkit ihop lite.
- Smaka av pumpagrytan med fisksås, citronsaft och socker. Servera med naanbröd eller quinoa.
- Servera med naanbröd eller quinoa.