Müslibar med banan och delikatesslinser
Antal bars
12-15
Ingredienser
1 dl (90 g) torkade delikatesslinser
2 riktigt mogna bananer
30 g sirap
200 g havregryn
1 tsk kanel (kan uteslutas eller varieras)
1-2 nypor salt
30 g kokosmjöl
40 g pumpafrön
40 g solrosfrön
Instruktioner
- Skölj och koka delikatesslinserna i 20-25 minuter i lättsaltat vatten. Häll av kokvattnet.
- Sätt på ugnen på 150 °C (varmluft)
- Mosa bananerna ordentligt i en skål och rör om väl tillsammans med sirapen.
- Blanda i alla övriga ingredienser och rör om noga.
- Klä två formar eller ett ¼ gastrobleck med bakplåtspapper och tryck fast smeten ordentligt i formen. Den ska vara ca 1 cm tjock.
- Grädda i ca 35 minuter. Låt den svalna och skär i passande storlek medan det är varmt.
- Förvara i en lufttät behållare.