Mörk chokladkaka med kidneybönor och havssalt
Personer
8
Ingredienser
400 g kidneybönor, kokta möra
1 dl naturell rapsolja, lite extra till formen
kakao till formen
2 st ägg
1 dl rörsocker
1/4 st vaniljstång
1/2 tsk havssalt
200 g mörk choklad, cirka
- Till serveringen
Karamelliserade pecannötter
Lättvispad grädde
Mynta
Instruktioner
- Värm ugnen till 160 grader.
- Olja formar och pudra med kakao.
- Mixa bönorna till en slät puré tillsammans med ägg och olja.
- Blanda i rörsocker, vaniljpulver samt salt. Blanda runt noga.
- Smält chokladen över vattenbad och blanda i bönsmeten noga.
- Häll i smeten i formen och ställ in i ugnen i ca 12 min om den är ca 2 cm tjock. Är den den tjockare så öka på lite tid men den ska vara kladdig i mitten. Låt svalna innan du skär upp den.
- Servera med lättvispad grädde, karamelliserade pecannötter och mynta.