Mellanmål/bakverk

Soccabröd med ärtmjöl

Soccabröd med ärtmjöl

Bröd

4

Soccabröd är ett italienskt tunnbröd med endast 4 ingredienser. Man kan byta ut ärtmjöl mot kikärtsmjöl. Tunnbrödet kan användas som ett enkelt alternativ till pizzabotten eller avnjutas med dipp och pålägg.

Ingredienser

  • 4 dl (280g)  ärtmjöl eller kikärtsmjöl

  • 4 msk olivolja

  • Lite olja eller smör till stekning

  • Lite salt

Instruktioner

  • Sätt på ugnen på 220 °C
  • Vispa ärtmjöl, vatten, olivolja och salt väl tills det inte finns några klumpar i degen. Du kan med fördel använda en stavmixer.
  • Värm en medelstor panna (ugnssäker) med olja. Pannan måste vara helt varm.
  • Lägg ¼ av smeten på den heta pannan och fördela smeten över hela pannan. Låt degen steka tills den har lagt sig lite på kanten av pannan.
  • Sätt in pannan i ugnen i ca 10 minuter tills degen är gyllene och krispig. Vänd upp soccabrödet på en tallrik.
  • Gör likadant med de tre andra halvorna av degen.
To top