Soccabröd med ärtmjöl
Bröd
4
Soccabröd är ett italienskt tunnbröd med endast 4 ingredienser. Man kan byta ut ärtmjöl mot kikärtsmjöl. Tunnbrödet kan användas som ett enkelt alternativ till pizzabotten eller avnjutas med dipp och pålägg.
Ingredienser
4 dl (280g) ärtmjöl eller kikärtsmjöl
4 msk olivolja
Lite olja eller smör till stekning
Lite salt
Instruktioner
- Sätt på ugnen på 220 °C
- Vispa ärtmjöl, vatten, olivolja och salt väl tills det inte finns några klumpar i degen. Du kan med fördel använda en stavmixer.
- Värm en medelstor panna (ugnssäker) med olja. Pannan måste vara helt varm.
- Lägg ¼ av smeten på den heta pannan och fördela smeten över hela pannan. Låt degen steka tills den har lagt sig lite på kanten av pannan.
- Sätt in pannan i ugnen i ca 10 minuter tills degen är gyllene och krispig. Vänd upp soccabrödet på en tallrik.
- Gör likadant med de tre andra halvorna av degen.