Mellanmål/bakverk

Müslibar med banan och delikatesslinser

Müslibar med banan och delikatesslinser

Antal bars

12-15


Ingredienser

  • 1 dl (90 g) torkade delikatesslinser

  • 2 riktigt mogna bananer

  • 30 g sirap

  • 200 g havregryn

  • 1 tsk kanel (kan uteslutas eller varieras)

  • 1-2 nypor salt

  • 30 g kokosmjöl

  • 40 g pumpafrön

  • 40 g solrosfrön

Instruktioner

  • Skölj och koka delikatesslinserna i 20-25 minuter i lättsaltat vatten. Häll av kokvattnet.
  • Sätt på ugnen på 150 °C (varmluft)
  • Mosa bananerna ordentligt i en skål och rör om väl tillsammans med sirapen.
  • Blanda i alla övriga ingredienser och rör om noga.
  • Klä två formar eller ett ¼ gastrobleck med bakplåtspapper och tryck fast smeten ordentligt i formen. Den ska vara ca 1 cm tjock. 
  • Grädda i ca 35 minuter. Låt den svalna och skär i passande storlek medan det är varmt.
  • Förvara i en lufttät behållare.
To top