Mellanmål/bakverk

Mörk chokladkaka med kidneybönor och havssalt

Mörk chokladkaka med kidneybönor och havssalt

Personer

8

Ingredienser

  • 400 g kidneybönor, kokta möra

  • 1 dl naturell rapsolja, lite extra till formen

  • kakao till formen

  • 2 st ägg

  • 1 dl rörsocker

  • 1/4 st vaniljstång

  • 1/2 tsk havssalt

  • 200 g mörk choklad, cirka

  • Till serveringen
  • Karamelliserade pecannötter
    Lättvispad grädde
    Mynta

Instruktioner

  • Värm ugnen till 160 grader.
  • Olja formar och pudra med kakao.
  • Mixa bönorna till en slät puré tillsammans med ägg och olja.
  • Blanda i rörsocker, vaniljpulver samt salt. Blanda runt noga.
  • Smält chokladen över vattenbad och blanda i bönsmeten noga.
  • Häll i smeten i formen och ställ in i ugnen i ca 12 min om den är ca 2 cm tjock. Är den den tjockare så öka på lite tid men den ska vara kladdig i mitten. Låt svalna innan du skär upp den.
  • Servera med lättvispad grädde, karamelliserade pecannötter och mynta.
To top