Mellanmål/bakverk

Maränger på bönspad

Maränger på bönspad

Maränger på bönspad

Personer

10

Räcker till cirka 30 små maränger eller 2 normalstora tårtbottnar.

Ingredienser

  • 1,5 dl spad från konserverade exempelvis kikärtor eller kokta sötlupinbönor

  • 1,5 dl strösocker

  • 1 tsk vaniljsocker

  • 1 tsk citronsaft

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 100 grader.
  • Sila av spadet och häll det i en bunke. (Av själva ärtorna kan du t ex göra en hummus.)
  • Vispa upp spadet till ett skum.
  • Blanda under vispning i strösocker, vaniljsocker och citronsaft.
  • Skummet ska vispas så hårt att bunken kan vändas upp och ned utan att skummet glider ur.
  • Spritsa, klicka eller bred ut maränger på ett bakplåtspapper.
  • Grädda 1 timme. Därefter kan marängerna stå kvar i ugnen och torka på eftervärme ytterligare 30-60 minuter.
To top