Lunch

Varma tunnbröd med hummus på höstärtor och lagrad ost

Varma tunnbröd med hummus på höstärtor och lagrad ost

Personer

10

Den här grillmackan blir suverän med en vällagrad prästost som får smälta ner i ett tunnbröd, där en smakrik hummus sätter pricken över i:et. Ett uppskattat mellanmål som man står sig länge på!

Ingredienser

  • Hummus
  • 400 g kokta höstärtor (ca 200 g okokta)

  • 1 st vitlöksklyfta

  • 1/2 st chili

  • 1/2 tsk malen spiskummin

  • 1 msk citronjuice

  • 1-1,5 dl kokspad från höstärtorna

  • 30 g bladpersilja

  • Salt och peppar

  • Tunnbröd
  • 200 g lagrad prästost

  • 50 g färsk spenat

  • 1 st vitlöksklyfta

  • 6 st rektangulära, mjuka tunnbröd eller tortilla

Instruktioner

  • Blötlägg och koka höstärtor enligt anvisningar. Häll av ärtorna men spara kokspadet.
  • Skala och finhacka en vitlöksklyfta. Fräs tillsammans med spenaten. Lägg till sidan och låt svalna.
  • Rosta malen spiskummin i en torr panna tills den börjar dofta.
  • Lägg i ärtorna i en bunke, tillsätt vitlök, höstärtor, chili, spiskummin, pressad citronjuice, olivolja och persilja och mixa till en jämn smet. Smaksätt med salt och peppar.
  • Grovriv prästosten.
  • Fördela ett tunt men jämnt lager med hummus på tunnbrödens ena halva. Fördela den frästa spenaten på hummusen. Strö på ost. Vik över den andra halvan och pressa samman.
  • Grilla/stek bröden i ca 2-3 minuter på varje sida. Osten ska smälta och tunnbröden få fin, gyllenbrun färg.
  • Låt svalna lite och skär varje tunnbröd i små trianglar. Servera genast.
To top