Lunch

Quinoasallad med bondbönor, rödkål och apelsin

Quinoasallad med bondbönor, rödkål och apelsin

Portioner

10

Ingredienser

  • 800 g Vit quinoa

  • 250 g Bondbönor, skalade. Kokta i saltat vatten.

  • 2 st Apelsiner

  • 600 g Rödkål

  • 60 g Solrosfrö

  • 2 dl Mild olja

  • 1 Vitlöksklyfta

  • ¾ dl Citronsaft samt lite zest

  • 2 msk Honung

  • Salt och peppar

Instruktioner

  • Ta fram en stor gryta. Skölj quinoan, Koka upp med saltat vatten. Koka varsamt quinoan tills de är klara. Sila av. Låt svalna.
  • Ta fram en stor gryta. Skölj bonbönorna, Koka upp rikligt med saltat vatten. Koka varsamt bondbönorna tills de är klara. Sila av. Låt svalna.
  • Strimla rödkålen tunt. Vänd ner den med quionan.
  • Skär apelsinen så att de vita hinnorna inte kommer med och blanda med rödkålen och quinoan.
  • Rosta solrosfröna. Strössla med lite havssalt.
  • Skala vitlöken, hacka fint. Blanda citronsaft, zest och olivoljan med vitlök och honung. Smaka av med salt och peppar.
  • Vid servering. Vänd allt med dressingen. Strössla ut solrosfröna över salladen och servera.
To top