Lunch

Quinoasallad med bondbönor och blomkål och rostade solrosfrön

Quinoasallad med bondbönor, blomkål och rostade solrosfrön

Personer

4

Ingredienser

  • 300 g Vit quinoa

  • 100 g Bondbönor, skalade

  • 1 st Blomkål

  • 20 gram Solrosfrö

  • 2 msk Rapsolja

  • ½ klyfta vitlök

  • Citronsaft samt lite zest

Instruktioner

  • Ta fram en stor gryta. Skölj quinoan, Koka upp rikligt med saltat vatten. Koka varsamt quinoan tills den är klar. Sila av. Låt svalna.
  • Ta fram en stor gryta. Skölj bondbönorna, Koka upp rikligt med saltat vatten. Koka varsamt bondbönorna tills de är klara. Sila av. Låt svalna.
  • Ansa blomkålen och riv den på det grova. Fräs den i en kastrull med rapsolja och vitlök. Justera smaken med salt och citronskal/saft.
  • Rosta solrosfröna i en stekpanna. Strössla med lite havssalt.
  • Strax innan servering så vänd ner quinoan i kastrullen med blomkål och fräs lätt så den kommer upp i lite temperatur. Lägg upp på fat, strö ut solrosfröna över salladen och servera genast.
  • Går att variera med varma kryddor så som curry, spiskummin mm.
To top