Lunch

Marockansk linssoppa

Marockansk linssoppa

Marockansk linssoppa

Personer

10

En soppa med varma kryddor och god buljong som fått puttra länge är himmelriket. 

Ingredienser

  • 3 st stora lökar

  • 3 st vitlöksklyftor

  • 1 liter kycklingbuljong

  • 1 msk mortlad spiskummin

  • 1 bit ingefära, finhackad

  • 1 tsk chilipulver

  • 1 st bunt färsk koriander

  • 1 st bunt persilja

  • 400 g delikatesslinser

  • 1 burk flådda tomater

  • 1,5 liter vatten

  • 0,5 liter äppelmust

  • salt och peppar

  • citronsaft

  • rapsolja, neutral

Instruktioner

  • Skala lök och vitlök. Skär ner grovt och lägg dem i en mixer tillsammans med lite av buljongen samt kryddorna till en fin lökmassa.
  • Skölj de färska örterna och hacka dem grovt.
  • Tillsätt oljan i en stor gryta tillsammans med lökmassan och hälften av de färska örterna och fräs det utan att det tar för mycket färg.
  • Skölj linserna under rinnande vatten. Tillsätt dem i grytan tillsammans med flådda tomater, 1,5  liter vatten, äppelmust och resten av buljongen.
  • Koka soppan i ca 60 minuter tills linserna är möra. Smaka av med salt, peppar och justera friskheten med lite citronsaft.
  • Koka med resten av örterna i soppan ett par minuter innan du ska äta.
  • Servera rykande varm med grillat surdegsbröd eller naanbröd.
To top