Lunch

Kebabspett på linser och nötfärs

Kebabspett med linser och nötfärs

Recipe by Anna
Portioner

10

Denna färs är utmärkt som grundsmet. Vill du göra dem helt köttfria går det men då behöver du ha lite mer mjöl, t ex vetemjöl eller ärtmjöl istället för ägg. De går att variera i oändlighet med kryddor som spiskummin, vitlök, chili, kryddpeppar, citron, rosmarin m.m. 

Ingredienser

  • Linsköttbullar
  • 2 små finhackade gula lökar

  • 600 g Nötfärs

  • 600 g Skånska delikatesslinser. Kokad enligt anvisningar. Vikt avser kokta linser.

  • 2 st Ägg

  • 2 dl Vatten eller buljong

  • 2 msk Citronsaft

  • 3-4 msk ärtmjöl alternativt vetemjöl

  • Spiskummin

  • Vitlök

  • Persilja

Instruktioner

  • Hacka löken fint, fräs den i lite olja. Låt svalna.
  • Koka delikatesslinser enligt anvisningar tills de är möra. Mixa eller kör genom köttkvarn.
  • Blanda löken och linserna med nötfärsen. Tillsätt ägg, mjöl, citronsaft, tillsätt kryddorna. Justera smeten med vattnet alternativt buljongen.
  • Forma till runda stavar. Trä in spett. Gör gärna ett stekprov så den håller ihop. Om den faller isär så tillsätt lite mer mjöl eller lite mer ägg.
  • Stek gyllenbruna i smör och rapsolja.
  • Toppa med sumac eller färsk persilja.
To top