Kebabspett med linser och nötfärs
Portioner
10
Denna färs är utmärkt som grundsmet. Vill du göra dem helt köttfria går det men då behöver du ha lite mer mjöl, t ex vetemjöl eller ärtmjöl istället för ägg. De går att variera i oändlighet med kryddor som spiskummin, vitlök, chili, kryddpeppar, citron, rosmarin m.m.
Ingredienser
- Linsköttbullar
2 små finhackade gula lökar
600 g Nötfärs
600 g Skånska delikatesslinser. Kokad enligt anvisningar. Vikt avser kokta linser.
2 st Ägg
2 dl Vatten eller buljong
2 msk Citronsaft
3-4 msk ärtmjöl alternativt vetemjöl
Spiskummin
Vitlök
Persilja
Instruktioner
- Hacka löken fint, fräs den i lite olja. Låt svalna.
- Koka delikatesslinser enligt anvisningar tills de är möra. Mixa eller kör genom köttkvarn.
- Blanda löken och linserna med nötfärsen. Tillsätt ägg, mjöl, citronsaft, tillsätt kryddorna. Justera smeten med vattnet alternativt buljongen.
- Forma till runda stavar. Trä in spett. Gör gärna ett stekprov så den håller ihop. Om den faller isär så tillsätt lite mer mjöl eller lite mer ägg.
- Stek gyllenbruna i smör och rapsolja.
- Toppa med sumac eller färsk persilja.