Lunch Recept

Kryddig baljväxtfärs med bönröra och pita

Kryddig baljväxtfärs med bönröra och pita 

Portioner

10

Ingredienser

  • Bönröra:
  • 8 dl kokta vita bönor, blötlagda och kokta mjuka

  • 3-5 dl vatten

  • 2 skivade vitlöksklyftor

  • 1 tsk salt

  • 3 msk färskpressad citronjuice

  • Kryddig färs:
  • 800 gram baljväxtfärs. Laborera gärna med någon del lammfärs eller nötfärs

  • 1 gul lök

  • 2 1/2 tsk malen spiskummin

  • 2 1/2 tsk paprikapulver

  • 2 1/2 tsk malen koriander

  • 1 1/4 tsk salt

  • Sallad:
  • 2 st isbergssalladshuvud

  • 2 dl diverse grönsaker så som gurka, majs eller paprika

  • 25 gram färsk koriander

  • 2 1/2 msk olivolja

  • 2 1/2 msk citronjuice

  • Smaka upp med salt

Instruktioner

  • Bönröra:
  • Lägg bönorna i en kastrull med vatten och vitlöken. Koka upp och låt sjuda under lock ca 5 minuter. Mixa till en slät puré med salt och citronjuice.
  • Kryddig färs:
  • Skala och hacka löken.
  • Stek baljväxtfärsen i olja lite hastigt.
  • Tillsätt lök, kryddor och salt och stek på medelvärme ca 5 minuter.
  • Sallad:
  • Strimla salladen och skär grönsakerna.
  • Blanda sallad, grönsaker, olja, citronjuice och salt.
  • Servera bönröran ljummen och toppa med färs och sallad.
  • Servera med pitabröd.
To top