Kryddig baljväxtfärs med bönröra och pita
Portioner
10
Ingredienser
- Bönröra:
8 dl kokta vita bönor, blötlagda och kokta mjuka
3-5 dl vatten
2 skivade vitlöksklyftor
1 tsk salt
3 msk färskpressad citronjuice
- Kryddig färs:
800 gram baljväxtfärs. Laborera gärna med någon del lammfärs eller nötfärs
1 gul lök
2 1/2 tsk malen spiskummin
2 1/2 tsk paprikapulver
2 1/2 tsk malen koriander
1 1/4 tsk salt
- Sallad:
2 st isbergssalladshuvud
2 dl diverse grönsaker så som gurka, majs eller paprika
25 gram färsk koriander
2 1/2 msk olivolja
2 1/2 msk citronjuice
Smaka upp med salt
Instruktioner
- Bönröra:
- Lägg bönorna i en kastrull med vatten och vitlöken. Koka upp och låt sjuda under lock ca 5 minuter. Mixa till en slät puré med salt och citronjuice.
- Kryddig färs:
- Skala och hacka löken.
- Stek baljväxtfärsen i olja lite hastigt.
- Tillsätt lök, kryddor och salt och stek på medelvärme ca 5 minuter.
- Sallad:
- Strimla salladen och skär grönsakerna.
- Blanda sallad, grönsaker, olja, citronjuice och salt.
- Servera bönröran ljummen och toppa med färs och sallad.
- Servera med pitabröd.