Mellanmål/bakverk Recept

Granola med kanel och skånska delikatesslinser

Granola med kanel och skånska delikatesslinser

Portioner

10

Ingredienser

  • 1 dl torkade skånska delikatesslinser

  • 1 dl honung

  • 3 msk smör

  • 1 dl vatten

  • 8 dl grovvalsade havregryn

  • 2 dl pumpakärnor

  • 1 dl solrosfrö (eller hasselnötter)

  • 1 nypa flingsalt

  • 2 tsk vaniljsocker

  • 2 tsk malen kanel

Instruktioner

  • Skölj de torkade linserna i en sil och koka dem i 25 minuter i rikligt med vatten. Häll av kokvattnet.
  • Sätt ugnen på 175 grader varmluft.
  • Smält honung, smör och vatten i en kastrull på låg värme.
  • Blanda de kokta linserna, havregrynen, pumpakärnorna, solrosfröna, vaniljsocker och kanel i en skål.
  • Tillsätt det smälta smöret och honungen i skålen och rör om väl.
  • Fördela blandningen på en bakplåt klädd med bakplåtspapper.
  • Grädda granolan i 15-20 minuter tills den är gyllene och krispig.
  • Kom ihåg att röra om då och då så att den blir jämnt gyllene.
  • Låt granolan svalna.
To top