Granola med kanel och skånska delikatesslinser
Portioner
10
Ingredienser
1 dl torkade skånska delikatesslinser
1 dl honung
3 msk smör
1 dl vatten
8 dl grovvalsade havregryn
2 dl pumpakärnor
1 dl solrosfrö (eller hasselnötter)
1 nypa flingsalt
2 tsk vaniljsocker
2 tsk malen kanel
Instruktioner
- Skölj de torkade linserna i en sil och koka dem i 25 minuter i rikligt med vatten. Häll av kokvattnet.
- Sätt ugnen på 175 grader varmluft.
- Smält honung, smör och vatten i en kastrull på låg värme.
- Blanda de kokta linserna, havregrynen, pumpakärnorna, solrosfröna, vaniljsocker och kanel i en skål.
- Tillsätt det smälta smöret och honungen i skålen och rör om väl.
- Fördela blandningen på en bakplåt klädd med bakplåtspapper.
- Grädda granolan i 15-20 minuter tills den är gyllene och krispig.
- Kom ihåg att röra om då och då så att den blir jämnt gyllene.
- Låt granolan svalna.