Tillbehör

Dip på gula ärtor och örter

Dip på gula ärtor och örter

Personer

10 portioner beroende på vad man ska använda den till.

Gott till snacks, bröd och grönsaker.

Ingredienser

  • 600 g gula ärtor, blötlagda och kokta. (Motsvarar ca 300 g torkade innan blötläggning.)

  • 1 st krossad vitlöksklyfta

  • 3 dl kokspad från ärtorna. Vill du ha en lite krämigare variant så kan du byta ut 2 dl av vattnet mot t ex gräddfil eller crème fraiche.

  • Citronjuice och zest från ¼ citron

  • Färska örter t ex, basilka, persilja, timjan osv.

  • Salt och peppar

Instruktioner

  • Blötlägg ärtorna över natten. Koka mjuka i saltat vatten. Vispa under tiden det kokar med en ballongvisp för att få bort skalen. Häll av och kassera vattnet.
  • Blanda ärtorna med vitlök och kokspad tillsammans med örter, salt, peppar och citronsaft. Mixa med handmixer eller matberedare.
  • Låt stå och dra ca 15 minuter och servera rumstempererad.
To top