Burgare med bondbönor och quinoa
Portioner
10
burgareEn god saftig burgare med bondbönor och quinoa. Den är lätt att göra och smakar fantastiskt. Du kan krydda med precis de kryddor du tycker passar. Välj din egen favoritfyllning och lägg i hamburgerbröd, saltgurka, sallad i säsong, picklad rödlök och varför inte en aquafaba aioli.
Ingredienser
4 dl torkade bondbönor
2 dl torkad quinoa
1½ dl havregryn
1 tsk tomatpuré
70 g fetaost eller getost
1 tsk chilisås (kan uteslutas)
1 tsk salt
1 tsk peppar
Instruktioner
- Skölj och blötlägg bondbönorna över natten.
- Koka i 30 minuter och låt svalna.
- Skölj och koka quinoa i 15 min i rikligt med lättsaltat vatten. Häll av quinoan.
- Mixa alla ingredienser: Bondbönor, quinoa, havregryn, tomatpuré, ost, chilisås, salt och peppar.
- åt stå i 5 minuter och dra, så att färsen kan sätta sig lite.
- Forma till biffar med händerna.
- Stek på båda sidor vid medelvärme på en torr panna, tills de är gyllene och krispiga.
- Rosta gärna hamburgerbrödet lite innan montering