Mellanmål/bakverk

Brödbullar med gråärta

Brödbullar med gråärta

Antal bullar

8

Baka glutenfria frallor på baljväxter!

Ingredienser

  • Brödbullar:
  • 230 gram kokta gråärtor eller annan valfri baljväxt

  • 3 ägg

  • 2 msk fiberhusk

  • 2 tsk bakpulver

  • 2 msk äppelcidervinäger eller björksav

  • Topping:
  • 1 uppvispat ägg

  • Valfria frön t ex solrosfrön, pumpafrön, vallmofrön

  • Eventuellt lite flingsalt

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 200 grader.
  • Mixa alla ingredienser till en kladdig smet.
  • åt svälla 5 minuter.
  • Forma till bullar med lätt fuktade händer och lägg på en plåt.
  • Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö över ev topping.
  • Grädda bullarna ca 15 minuter lite beroende hur stora du gör dem i mitten av ugnen, de är klara när de är 98 grader i innertemperatur.
To top